MENÜ
Logo 
BARNA Társasházkezelés
Társasházak teljes körű közös képviselete és könyvelése Nyíregyházán

                           HírekHírek

 

2014-03-15
Biztos abban, hogy az öné a saját lakása?

Ha a kilencvenes években vagy a kétezres évek elején vett ingatlant, de azóta sem nézte meg a tulajdoni lapot, viszont nem akar magának meglepetéseket, akkor jobban teszi, ha megnézi.

Bővebben

 

2013-10-16
Új feladatot kaptak a kéményseprők

Fűtési szezon megkezdése előtt ellenőrizze berendezéseit.
Az olaj- és vegyes tüzelésű berendezéseket kiszolgáló kéményeket évente kétszer, a gáztüzelésűeket pedig egyszer kötelesek ellenőrizni a kéményseprők. Keddtől a szén-monoxid-riasztókat is ellenőrizniük kell azokon a helyeken, ahol felszerelésük kötelező.
Bővebben

 

2013-09-18
Futnak a pénzük után: lenullázta a házat a közös képviselő

A társasház közös képviseletét ellátó társaságot kellő körültekintéssel válasszák meg.
Fizetésképtelenné vált ház, a villany kikapcsolásától, a lakásokra terhelt jelzálogtól rettegő lakók, tizenegymilliós hiány – komoly problémákat okozhat, ha egy társasházi közösség nem ellenőrzi a közös képviselő munkáját, és azt nem kellő körültekintéssel választja meg.
Bővebben

 

2013-08-15
Pályázati kiírás energetikai felújításra téglaépítésű társasházaknak

2013. augusztus 15-től ismét lehet pályázni energetikai felújításra téglaépítésű társasházaknak
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium téglaépítésű társasházak energiahatékonysági felújítása, fűtéskorszerűsítése és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése céljából lakossági pályázatot hirdet augusztus 15-től - közölte a tárca pénteken az MTI-vel.
Bővebben


2013-07-26
Építkezők figyelem! - változás jön az építőanyagoknál

Az alkalmazott építőanyagokra kiadott műszaki engedély érvényessége lejár a kormányrendelet szerint.
AZ Építőanyagra 2013. július 1. előtt kiadott építőipari műszaki engedély érvényessége idejéig, de legfeljebb 2018. július 1-jéig hatályban marad. Egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a héten jelent meg a Magyar Közlönyben.
Bővebben


2013-06-20
Klímadobozok műemlék homlokzatokon

A kánikula miatt egyre többen választják a légkondi beszerelését a lakásba vagy irodába. A gond ott kezdődik, ha védett, netán világörökséghez tartozó műemléki homlokzatot csúfítanak el a fémdobozba csomagolt kültéri egységek.

Bővebben


2013-02-05
Nem fizető lakók esetén az adósságbehajtás lehetőségei

Sok társasháznál problémát jelent egyes nem fizető lakók által okozott anyagi veszteség.
A működésképtelenné váló társasházak esetében leginkább a nem fizető lakók által okozott kár a legfőbb anyagi probléma. Sajnos nehéz olyan szabályokat hozni, melyekkel ezt meg lehet akadályozni, de vannak olyan lehetőségek amik hasznosak!
Bővebben


2013-02-02
Szabad-e a lépcsőházakat elektromos zárral lezárni?

Társasházi közös képviselők tartottak konferenciát Szegeden, melyen amelyen a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei is részt vettek.
"A lakóközösségek biztonságáért" címmel rendeztek konferenciát Szegeden, melyen a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei is részt vettek -tudta meg a Szeged24 Arany-Tóth Attilától, a szervezet szóvivőjétől.
Bővebben


2013-01-28
Társasházi támogatás

A lakosok közel 20 millió forintot fizettek ki a felújítási költségekre...
Az önkormányzat végül mégis megadta a pénzügyi támogatást a mintegy 12 panelház "panelprogram" keretében való részvételben kapott támogatást. A lakóközösségek a házak műszaki felújítására, a külső szigetelés és a nyílászárók cseréjére nyújthattak be pályázatot...
Bővebben




 

 

Asztali nézet